Jeugdhulp (basis GGZ) 

primair onderwijs, voortgezet onderwijs 

Zit jouw kind of een leerling niet zo lekker in zijn vel? Is hij of zij stiller dan normaal of juist druk en snel afgeleid? Slaapt het kind slecht, piekert het veel of wordt het snel boos? Heeft het kind meer moeite met plannen? Soms hebben kinderen en jongeren een beetje extra hulp nodig om wat steviger in hun schoenen te staan. 

1801 jeugd & onderwijsadvies biedt jeugdhulp (basis GGZ) aan álle kinderen en jongeren die in hun ontwikkeling op school en/of thuis vastlopen. Wij onderzoeken wat er aan de hand is en geven passend advies en begeleiding op maat. Bijvoorbeeld wanneer er sprake blijkt te zijn van: 

  • ADHD of druk en impulsief gedrag 
  • een stoornis in het autisme-spectrum (ASS) 
  • faalangst 
  • een tekort aan sociale vaardigheden 
  • weinig zelfvertrouwen 
  • concentratieproblemen 
  • of een andere hulpvraag 

Vergoeding

Deze hulp aan kinderen/ jongeren wordt meestal vergoed; 1801 heeft contracten afgesloten met nagenoeg alle gemeenten in de regio. Je hebt dan wel een verwijzing nodig van bijvoorbeeld de huis- of jeugdarts, het wijkteam of het jeugd- en gezinsteam.

Dienst

Aanmelden

Meld je aan voor onderzoek of behandeling binnen de jeugdzorg (basis GGZ). Hiervoor is een formulier van ouders én school nodig.
aanmelden jeugdhulp
Dienst

Onderzoek

Als het even niet zo goed gaat met jouw kind of leerling, helpen we graag. We doen onderzoek en geven begeleiding op maat!
 Onderzoek jeugdhulp
Dienst

Behandeling

1801 biedt verschillende behandelingen jeugdhulp (basis GGZ) aan, denk aan begeleiding bij ADHD, faalangst, druk en impulsief gedrag en een tekort aan zelfvertrouwen.
Behandeling jeugdhulp
Informatie

Ons werkgebied

Wij helpen en begeleiden kinderen in heel West-, Midden-, Oost- en Zuid-Nederland met ondersteuning die onder de basis GGZ valt.

Dit zeggen onze klanten.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.