We gebruiken cookies op onze website.

Reis naar Letterlicht

Reis naar Letterlicht

Spelenderwijs oefenen met lezen tijdens de 'reis naar Letterlicht'

Het kan voorkomen dat kinderen die bij 1801 onderzocht zijn en in aanmerking komen voor een dyslexiebehandeling, niet direct kunnen starten met dit traject*. Het team van 1801 bedacht voor deze groep kinderen de 'reis naar Letterlicht', een online programma dat kinderen met hun ouders, tijdens het 'wachten' kunnen doorlopen. Zo raken zij spelenderwijs vertrouwd met het programma Letterlicht waar zij tijdens de behandeling mee gaan werken.

Reizen van planeet naar planeet 

In de 'reis naar Letterlicht' nemen Lizzy, Bobby en hun hondje Zoef het kind mee van planeet naar planeet, waarbij de kinderen spelenderwijs oefenen met lezen en ouders tips krijgen hoe zij dat thuis op een leuke manier met hun kind kunnen doen. Het kind maakt op deze wijze alvast kennis met de behandelsoftware Letterlicht zodat het, als de behandeling start, al precies weet wat er van hem/haar wordt verwacht. 
Daarnaast wordt er aandacht besteed aan wat het betekent voor het kind om dyslexie te hebben en hoe je ermee om kunt gaan. 

Meer weten?

Bij 1801 hebben we jarenlange ervaring met dyslexiebehandelingen. We bieden maatwerk en bundelen de krachten met de ouder(s)/verzorger(s) en de school. Door naast lezen en spellen ook oog te hebben voor motivatie, werkhouding en zelfvertrouwen heeft onze dyslexiebehandeling maximale impact. Neem contact met ons op als je op zoek bent naar de meest effectieve dyslexiebehandeling voor jouw kind of leerling met dyslexie! 

* in het Westen van het land hebben wij nu  - november 2022 - in een aantal regio's een wachtlijst

Kennisbank

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Ga naar de Kennisbank

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.