We gebruiken cookies op onze website.

Van LB naar LC op jouw ROC

Ben jij vanuit jouw rol bezig met de functiemix op jouw ROC? Dan heb je vast al gehoord dat er extra geld beschikbaar wordt gesteld voor de salarismix van docenten in het mbo. Geld dat je zou kunnen besteden aan scholing van jouw LB-docenten zodat ze naar de salarisschaal LC kunnen doorgroeien. Maar welke keuzes maak je daarin? Hoe vergroot je het carrièreperspectief van jouw docenten?

Vanaf 2024 krijgen de mbo-scholen jaarlijks 90 miljoen euro extra om mbo-docenten te laten doorgroeien naar de hogere salarisschalen LC en LD. Scholen krijgen de vraag in een plan vast te leggen hoe zij het geld willen inzetten voor het verbeteren van het carrièreperspectief van hun onderwijspersoneel. Jouw ROC kan ervoor kiezen om extra geld te besteden aan de scholing van LB docenten, zodat zij na een traject in de LC-schaal in kunnen stromen.

Scholing op jouw ROC

1801 jeugd & onderwijsadvies heeft veel ervaring met het opleiden van LB- en LC-docenten via in company-trajecten: leergangen die samen met een ROC voor hun docenten worden georganiseerd. Zo richt de leergang Onderwijskundig leiderschap in het mbo zich op de verschillende rollen die een LC-docent kan vervullen binnen het onderwijsteam. Met deze post hbo gecertificeerde in company leergang wordt jouw ROC volledig ontzorgd op het gebied van professionalisering van LB-docenten.

Persoonlijk en praktisch

Wij geloven dat het echte leren plaatsvindt in de wisselwerking tussen theoretische kennis en praktijk. Scholing is een katalysator in het leren, maar de toepassing in de praktijk en de realisatie van veranderingen maakt het verschil. Wij werken met vaste, ervaren mbo-trainers die bekend zijn met het onderwijs in het mbo en die de persoonlijke leerdoelen van de deelnemers kennen.

Maatwerk

Deze vorm van LC-scholing is geen standaardtraject, maar altijd maatwerk. We (her)ontwerpen de scholing zo dat het aansluit bij de specifieke invulling van de LC-functie en leerdoelen van de beoogde LC-docenten en bij de logistieke mogelijkheden en wensen van de betreffende MBO-instelling. Dit alles binnen de kaders van de CPION certificering.

Meer weten?

Meer informatie over de leergang Onderwijskundig leiderschap in het mbo vind je hier.

We denken graag met je mee!

Wil je weten wat de mogelijkheden op jouw ROC zijn? Laat hier je gegevens achter en Ilse Marks neemt zo snel mogelijk vrijblijvend contact met je op. Je kunt ook direct contact opnemen met Ilse Marks

Kennisbank

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Ga naar de Kennisbank

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Bekijk al onze mensen