Strategisch HRM-advies

Strategisch HRM-advies

primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo

Veel HRM-trajecten hebben verstrekkende gevolgen voor jouw school en medewerkers. Zaak dus om het goed aan te pakken. Het is fijn als jouw school veel kennis in huis en/of beleidsadviseurs in dienst heeft. Maar ook dan kun je soms behoefte hebben aan een frisse blik.

Onze HRM-diensten

1801 geeft organisatie- en HRM-advies waar je écht iets aan hebt. Je kunt bij ons terecht voor op maat gesneden advies en ondersteuning op het gebied van:

 1. Strategisch advies: We helpen je bij het maken van een schoolanalyse en het uitspreken én waarmaken van de visie en ambities in het schoolplan.
   
 2. HRM-beleid: We ondersteunen je bij het ontwikkelen van een praktisch personeelsplan of een strategisch HRM-plan, het werken met competenties of het formuleren van scholingsbeleid. Onze kracht is het vertalen van de brede ontwikkelingen in de organisatie naar (de consequenties voor) de medewerkers en het verbinden van die twee.
   
 3. Functiebeschrijving en functiewaardering: Met een goed ingericht functiebouwwerk kan jouw school opbrengstgericht werken aan de kwaliteit van het onderwijs. 1801 kan je helpen met het opstellen van functiebeschrijving en functiewaardering, beloningsvraagstukken, competentieontwikkeling en -toetsing, en vraagstukken over werving en selectie.
   
 4. Beloningsvraagstukken: Wij helpen je om jouw medewerkers te binden en boeien, én ze passend te belonen. Met behulp van de FUWASYS-systematiek (waaronder FUWA-PO/-VO/-BVE) en vergelijkingsonderzoek helpen wij jou bij het bepalen van passende beloningen voor management en bestuur, onderwijzend personeel en onderwijsondersteunend personeel. Ook voor advies over secundaire arbeidsvoorwaarden zit je goed bij 1801.
   
 5. Competentieontwikkeling en -toetsing: Wat betekenen missie, visie en doelstellingen voor activiteiten of taken binnen de organisatie en wat is ervoor nodig om die goed uit te voeren? 1801 ontwerpt, ontwikkelt en implementeert competenties en competentieprofielen voor diverse functies (leraren en docenten, onderwijsondersteunend personeel en leidinggevenden). We brengen de huidige en gewenste situatie in beeld: welke competenties hebben medewerkers al en welke moeten nog worden ontwikkeld? Zo brengen we het onderwijs samen verder.

Behoefte aan op maat gesneden advies en ondersteuning op HRM gebied? We informeren je graag, neem contact op met William van den Dries.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank