Management Drives

Primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo

Je bent een bestuurder of schoolleider met een visie. Je weet welke kant je op wilt, maar hoe bereik je als team de eindbestemming? Hoe krijg je zicht op eventuele weerstand binnen de groep, maak je gebruik van de talenten en kwaliteiten van je medewerkers en zorg je dat iedereen meebeweegt? Het in kaart brengen van de persoonlijke inzichten en drijfveren van je medewerkers en de groep is een goede eerste stap. De software van Management Drives kan je hierbij helpen.

Wat is Management Drives?

Drijfveren bepalen in belangrijke mate hoe wij functioneren in een team of organisatie. Drijfveren geven aan hoe je werkt, waar je plezier aan beleeft en wat je frustratie kan opleveren. Management Drives is een laagdrempelig instrument, dat laat zien wat een persoon of team motiveert. Door het (laten) invullen van een vragenlijst krijg je direct inzicht in de drijfveren en persoonlijke inzichten van jezelf, je medewerkers, de cultuur van de organisatie en de werkwijze van het team. Er worden zes drijfveren onderscheiden:

  1. Groen: stelt mensen en sociale verbanden voorop
  2. Oranje: gaat voor vooruitgang, verbetering en resultaat
  3. Rood: staat voor durf, kracht en tempo
  4. Geel: wil analyseren, begrijpen en doorgronden
  5. Paars: zoekt veiligheid en een thuisgevoel
  6. Blauw: wil duidelijkheid en zekerheid voor iedereen

Ieder mens is uniek. Dat betekent dat deze drijfveren door iedereen verschillend worden beleefd. Door je eigen en elkaars drijfveren te kennen, ontwikkel je een gemeenschappelijke taal, maak je gedrag bespreekbaar en maak je gebruik van de kracht van het team en ieder individu.

Management Drives bij 1801

Bij 1801 vinden we het het allermooiste om mensen en teams te zien groeien. We hebben ruime ervaring met verandertrajecten in het onderwijs, het versterken van persoonlijk leiderschap, effectief samenwerken, potentiële krachten en valkuilen en omgaan met stress en werk(druk).

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank