Ouderbetrokkenheid

Ouderbetrokkenheid

Primair onderwijs, voortgezet onderwijs 

Wat is ouderbetrokkenheid? 

Ouderbetrokkenheid betekent niet dat de ouders op de stoel van de leraar gaan zitten of andersom. Ouders die klusjes komen doen op school, dat is ook geen ouderbetrokkenheid. Ouderbetrokkenheid is een gelijkwaardige relatie en optimale samenwerking tussen school/leraar en ouders in het belang van de leerling. Door samen op te trekken in een educatief partnerschap, haal je het beste uit kinderen en jongeren. Het is bewezen dat leerlingen met betrokken ouders – die hun kind thuis ondersteunen in de ontwikkeling – het beter doen op school, zowel qua leerprestaties als gedrag en sociale vaardigheid. Daarom krijgt het vergroten van de ouderbetrokkenheid veel aandacht binnen het onderwijs.

Ouderbetrokkenheid vergroten met 1801 

De ervaren adviseurs van 1801 jeugd & onderwijsadvies weten hoe je als school/leraar een goede vertrouwensrelatie opbouwt met de ouders van leerlingen. En hoe je zorgt voor een constructieve, open en oplossingsgerichte communicatie. Er zijn verschillende manieren om de ouderbetrokkenheid op jouw school te vergroten. Denk aan workshops, trainingsgesprekken en het coachen van leraren. We gaan uit van de huidige situatie en werken toe naar het einddoel. Wat doet de school nu al met ouderbetrokkenheid? Wat werkt wel en wat niet? Wat is jullie visie, wat willen jullie bereiken? Wij sluiten hier op aan met maatwerk met resultaat.

Heb je vragen?

Leerlingen met betrokken ouders doen het beter doen op school; er zijn verschillende manieren om de betrokkenheid te vergroten. Wil je weten hoe?
Neem contact met ons op.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank