Gastlessen verkeer

Gastlessen verkeer voor pabo- en roc-studenten

mbo en hbo

Wist je dat pabo- en roc-studenten (onderwijsassistent en pedagogisch medewerker kinderopvang) weinig kennis hebben van theoretische en praktische verkeerseducatie en verkeersopvoeding? Niet handig, juist nu basisscholen in Zuid-Holland veel aandacht besteden aan verkeersveiligheid.

Gastles verkeerseducatie van 1801

1801 biedt pabo- en roc-studenten in Zuid-Holland de volgende drie gratis modules/gastlessen:

  1. Tijdens de gastles JONGleren in het verkeer krijgen studenten van de roc-opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang informatie over het veilig vervoeren van kinderen, de ontwikkeling van kinderen in het verkeer en de rol van ouders en pedagogisch medewerkers als verkeersopvoeder. Met korte filmpjes leren we studenten om (weer) te kijken door de ogen van een kind.
     
  2. Met de gastles Verkeerseducatie in het basisonderwijs laten we pabo-studenten kennismaken met de Verkeersleerkracht en het programma SCHOOL op SEEF. We leren ze wat het belang van verkeerseducatie in het primair onderwijs is en hoe ze een verkeersles kunnen geven in de praktijk (leerlingen een parcours laten fietsen).
     
  3. Ook studenten onderwijsassistent op het roc bieden we een gratis gastles over Verkeerseducatie in het basisonderwijs om ze te laten kennismaken met de Verkeersleerkracht en SCHOOL op SEEF. De nadruk ligt op de praktische verkeerseducatie en het oefenen in de praktijk. Deze gastles kan onderdeel zijn van het cluster Wereldoriëntatie. 

De gastlessen van 1801 worden over het algemeen zeer goed gewaardeerd. Studenten zeggen: “Ik ga deze informatie meenemen naar mijn stageplaats” en “Deze tips wil ik in de praktijk gaan gebruiken”. Ook docenten reageren vaak positief: “Ook ik heb ervan geleerd. Fijn dat het een interactieve bijeenkomst is. Dat spreekt onze studenten altijd zeer aan!”

Valt jouw pabo of roc buiten de regio waar onze opdrachtgevers de kosten vergoeden, maar ben je toch geïnteresseerd in een verkeersmodule of gastles? Neem dan contact op met 1801 voor een vrijblijvende offerte.

Verkeersmodule of Gastles?

Interesse in een gastles verkeerseducatie voor pabo- en roc-studenten? Wij vertellen graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank