jongen op fiets

Verkeersprojecten primair onderwijs

primair onderwijs

Ben jij een leraar op een school voor primair onderwijs in Zuid-Holland – of elders in het land – en wil je jouw leerlingen leren hoe ze zich veilig en verantwoord kunnen gedragen in het verkeer? 1801 jeugd & onderwijsadvies heeft verschillende educatieve verkeersprojecten, waarvan de kosten vaak helemaal door onze opdrachtgevers worden vergoed. Met welk verkeersproject ga jij aan de slag?

De verkeersleerkracht en SCHOOL op SEEF

Afbeelding
School op Seef

De verkeersleerkracht van SCHOOL op SEEF is een coach die jouw school adviseert en ondersteunt bij het organiseren en uitvoeren van de praktische verkeerslessen; op het schoolplein en in de buurt van jouw school. De verkeersleerkracht van 1801 werkt volgens SCHOOL op SEEF en is dagelijks met veel passie en plezier bezig met het implementeren van de praktische verkeerseducatie en het verbeteren van de verkeersveiligheid op basisscholen. Dit programma heeft alles wat je als leraar nodig hebt om met verkeersveiligheid en praktische verkeerseducatie aan de slag te gaan: leerzame filmpjes, uitleg in de klas en uitdagende oefeningen in de praktijk met bijbehorende materialen. SCHOOL op SEEF betrekt ook de ouders en de gemeente. Zo wordt niet alleen jouw school, maar de hele omgeving (verkeers)veiliger. Ja, ik wil me hiervoor aanmelden!

SCHOOL op SEEF kost de school niks
Voor de school zijn er geen kosten verbonden aan deelname, de kosten worden vergoed door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Holland Rijnland of Midden Holland. Kijk voor meer informatie op de website van SCHOOL op SEEF en download de factsheet.

Gratis fietslessen Zoetermeer

De verkeersleerkracht van 1801 geeft in opdracht van de gemeente Zoetermeer gratis fietslessen voor leerlingen van groep 4 en 6 van basisscholen in Zoetermeer. De verkeersleerkracht geeft pleinlessen aan leerlingen van groep 4 en fietst met de leerlingen van groep 6 een educatieve route door de wijk. Ja, ik wil me hiervoor aanmelden!

Praktisch verkeersexamen

1801 organiseert het praktisch verkeersexamen voor leerlingen (van groep 7 en/of 8) in de gemeenten Zoetermeer, Maassluis, Gouda en Ouderkerk aan den IJssel. Kijk hieronder voor data, routes en de organisatie.

Leer in het verkeer

1801 en de gemeente Westland bieden leraren van groep 1 en 2 gratis Leer in het Verkeer aan. Het lespakket bestaat uit een uitleenkist met lesmaterialen geïllustreerd door Dick Bruna, waaronder het leesboek ‘Stoeprand… stop!’, wenborden, vertelbladen, een doeboek verkeer en een verkeersspel. Ook zijn er verteltassen voor ouders om thuis aandacht te besteden aan de verkeersregels en veilig verkeersgedrag. Aanvullend kan 1801 een interactieve ouderbijeenkomst organiseren. Ja, ik wil me hiervoor aanmelden!

Op de plattegrond zie je of jouw school een of meerdere gratis verkeersprojecten van 1801 kan aanvragen. Kom je hiervoor niet in aanmerking omdat jouw school buiten de regio’s valt, waar onze opdrachtgevers de kosten vergoeden? Neem dan contact op met 1801 voor een vrijblijvende offerte.

Verkeerseducatie Primair Onderwijs

Met welk verkeersproject ga jij aan de slag? Vraag naar de mogelijkheden; vul het contactformulier in.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank