verkeermoederkindopfiets

Verkeersprojecten voorschool

voorschool

JONGleren in het verkeer

Verkeersles begint al wanneer kinderen in de buggy liggen en op het fietszitje zitten. Ongemerkt nemen jonge kinderen al veel in zich op over hoe het er in het (drukke) verkeer aan toe gaat en hoe je je op straat gedraagt. Daarom is het slim om al op de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf te beginnen met verkeersles! 1801 biedt de voorschool het verkeersproject JONGleren in het verkeer.

Wat is JONGleren in het verkeer?

Als je op de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf in Zuid-Holland – of elders in het land – aan de slag gaat met het verkeersproject JONGleren in het verkeer, krijg je een uitleenkist met praktisch materiaal voor de verkeerslessen. Hiermee kun je de kinderen uit jouw groep drie weken lang spelenderwijs laten kennismaken met het verkeer. Bijzonder aan JONGleren in het verkeer is dat ook de ouders worden betrokken bij dit verkeersproject. JONGleren in het verkeer maakt ouders bewust van de beperkingen van hun kind(eren) en van hun eigen voorbeeldfunctie in het verkeer.

JONGleren in het verkeer bij 1801

Bij 1801 vinden we het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd wegwijs te maken in het verkeer. Daarom bieden we de voorschool in opdracht van de regio’s Midden-Holland en Holland Rijnland gratis het verkeersproject JONGleren in het verkeer aan. We adviseren je hoe je de materialen in de uitleenkist kunt gebruiken en helpen je bij het organiseren van een afsluitende ouderbijeenkomst. Een van onze adviseurs legt hier uit hoe ouders hun kind(eren) veilig kunnen vervoeren en hoe kinderen zich ontwikkelen in het verkeer. Ook maken we ouders bewust van hun rol als verkeersopvoeder. Want veiligheid in het verkeer is een zaak van ons allemaal.

Op de plattegrond kun je zien of jouw voorschool-organisatie in Zuid-Holland zich gratis kan aanmelden voor het verkeersproject JONGleren in het verkeer. Ligt jouw voorschool buiten Zuid-Holland, maar wil je wel aan de slag met JONGleren in het verkeer? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank