We gebruiken cookies op onze website.

Behandelsoftware voor dyslexie

Letterlicht

Letterlicht is het unieke online behandelprogramma van 1801 jeugd & onderwijsadvies, bedoeld voor kinderen met ernstige dyslexie (ED). Met dit programma, dat tijdens dyslexiebehandelingen en thuis wordt gebruikt, kunnen we kinderen nog meer op maat helpen. Omdat kinderen zo met meer plezier aan de slag gaan met lezen en spellen, werken we samen aan een nog duurzamer resultaat.

Onze aanpak

De zelfontwikkelde behandelsoftware is een voorbeeld van hoe 1801 meebeweegt met de wereld waarin het kind opgroeit en hoe evidence based  (ontwikkeling op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten) wordt toegepast in de behandeling.

Lichtpunten Letterlicht

  • De oefeningen zijn visueel aantrekkelijk en uitnodigend.
  • De oefeningen zijn ondersteund met gesproken tekst,
    want éérst luisteren en dan schrijven is enorm belangrijk.
  • Het gebruik van symbolen, die de structuur van klanken en woorden vereenvoudigen, is en blijft ons uitgangspunt.
  • Het programma staat in directe verbinding met het digitaal logboek,
    zo wordt de behandeling steeds aangescherpt op basis van geboekte resultaten.
  • Het kind werkt samen met de behandelaar op een tablet.

De software is hiermee een krachtige verrijking van ons behandelmateriaal. Uiteraard blijft de klik tussen het kind en de eigen behandelaar de belangrijkste sleutel tot succes!

Waarom zijn we zo trots?

Een bestaande software zou nooit kunnen voldoen aan de eisen die we stellen aan onze dyslexiebehandeling. Daarom maakten we onze eigen software; een ruimte waarin ieder kind nog beter en leuker kan oefenen met lezen en spellen. Behandelplezier en motivatie zijn voor ons enorm belangrijk, net zoals de klik tussen kind en behandelaar. Letterlicht is het perfecte middel om die succesfactoren te ondersteunen.

Instructievideo’s en snelstart hulp

Start jouw kind met een dyslexiebehandeltraject bij 1801 of doorloopt hij/zij dit traject al? Dan kun je inloggen op www.letterlicht.com met jouw account. De inloggegevens heb je gekregen na afloop van het startgesprek. In Letterlicht staan instructievideo’s en is er snelstart hulp voor ouder en kind. Bekijk hier alvast hoe een kinderpagina eruit ziet.

Kleurplaat downloaden

De naam Letterlicht is gekozen door één van de kinderen uit de dyslexiebehandeling. Daarna konden kinderen zelf alvast kleur geven aan Letterlicht met een kleurplaat van Lizzy en Bobby op de planeet. Ook de kleurplaat downloaden? Dat kan hier.

Vragen over Letterlicht?

Heb je een vraag over Letterlicht? Kijk dan eens op de Veelgestelde vragen-pagina.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij de Servicedesk: behandelpraktijk@marant.nl of 0481-439327.