ondersteuning hoogbegaafd

Ondersteuning van hoogbegaafde leerlingen 

Primair onderwijs 

Blijkt uit het onderzoek naar hoogbegaafdheid dat jouw kind of een leerling in jouw klas intelligent of hoogbegaafd is? Dan kun je passende ondersteuning bieden om onderpresteren te voorkomen of aan te pakken. 

Samen met 1801 jeugd & onderwijsadvies bied jij jouw hoogbegaafde kind of leerling de juiste individuele ondersteuning met het succesvolle arrangement Talent Ontwikkel PersPectief (T-OPP) en/of de digitale leeromgeving Acadin.  

Voor wie is het Talent Ontwikkel PersPectief (T-OPP arrangement)? 

Met het Talent Ontwikkel PersPectief (T-OPP) trainen we leraren, bieden we hoogbegaafde leerlingen waar nodig inhoudelijke begeleiding en coachen we het proces. Het arrangement is bedoeld voor hoogbegaafde leerlingen die onder hun niveau presteren, vanwege: 

  1. Problemen met de motivatie en leerhouding (inclusief executieve functies en mindset) en/of het sociaal emotioneel functioneren 
  2. Onvoldoende afstemming van het pedagogische en didactische aanbod op de specifieke onderwijsbehoeften van hoogbegaafde leerlingen 
  3. Een combinatie van 1 en 2 

De kracht van 1801 is onze ruime expertise op het gebied van hoogbegaafdheid, waardoor we maatwerk kunnen leveren. In de Kennisbank kun je lezen: ‘Hoe ziet een T-OPP arrangement eruit?’. 

Acadin, dé digitale leeromgeving voor hoogbegaafde leerlingen 

Acadin prikkelt hoogbegaafde en intelligente leerlingen. De digitale leeromgeving biedt leerstof waar hoogbegaafde leerlingen echt hun hersens mee kunnen laten kraken, maar ook korte opdrachten voor de laatste tien minuten van de les. Acadin bevat ruim 500 opdrachten en er komen telkens nieuwe leeropdrachten bij. De leraar kan binnen Acadin activiteiten zoeken op intelligentie en de moeilijkheidsgraad aanpassen. Wil je weten hoe Acadin werkt en waarom we zeker weten dat Acadin ook op jouw school van toegevoegde waarde kan zijn? Lees dan het artikel ‘Acadin daagt uit’ in onze Kennisbank of probeer Acadin tien weken lang geheel vrijblijvend uit

Hoogbegaafdheid bij 1801 

Wil jij op jouw school en in jouw klas passend onderwijs voor intelligente en hoogbegaafde leerlingen vormgeven? 1801 ondersteunt jou met een compleet en integraal aanbod dat werkt: van onderzoek naar hoogbegaafdheid, het planmatige ontwikkeltraject Impact op begaafdheid en begeleiding en scholing tot een strategisch aanbod verrijkingsmaterialen. Wij leren je hoe je cognitief talent tot ontwikkeling brengt (en wat het laat stagneren), wat je moet doen en wat je nodig hebt om hoogbegaafde leerlingen de ruimte te geven om hun vleugels uit te slaan.  

Webinar Acadin

Acadin organiseert regelmatig een gratis webinar.
Tijdens dit webinar kun je kennismaken met Acadin. De focus zal liggen op de praktijk; je krijgt een goed beeld hoe je Acadin kunt inzetten in de klas. 
Je kunt je aanmelden voor dit webinar via het inschrijfformulier. Je krijgt dan vooraf een inlogcode gemaild.

Heb je vragen?

Neem contact met ons via het contactformulier of klik op onderstaande button als je Acadin 10 weken gratis wilt uitproberen!

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank