Regina Reiniers

Regina is senior adviseur en trainer bij 1801. Ze houdt zich met name in het voortgezet onderwijs bezig met teamontwikkeling en het verbeteren van het pedagogisch-didactisch handelen van docenten. Door haar zeer ruime ervaring als docent in het VO heeft ze oog en vooral hart voor datgene waar onderwijs echt over gaat: de interactie tussen de leraar en de leerling. Regina weet als geen ander welke tools en pedagogisch-didactische benaderingen geschikt zijn om het beste in de leerling naar boven te halen. Het is haar persoonlijke missie om onderwijsprofessionals een stapje verder te helpen in hun ontwikkeling, zowel binnen als buiten de deuren van het klaslokaal. Regina richt zich met name op de professionele ontwikkeling van docenten; ze herkent de vraagstukken en uitdagingen die bij het vak horen. Blijven leren is essentieel voor onderwijsprofessionals om scherp te blijven in hun primaire taak. Dat leerproces is niet altijd even comfortabel, leren kan ook stevig schuren en vaste overtuigingen op losse schroeven zetten. Regina werkt daarom altijd ontwikkelingsgericht vanuit een Growth Mindset: ‘Ik kan het NOG niet” maar we gaan samen aan de slag om de volgende stap te zetten in het leren.

De focus in haar werk ligt op het bewerkstellingen van duurzame veranderingen en nieuw gedrag in de eigen onderwijspraktijk. Hierbij zet ze Human Dynamics in als instrument om de samenwerking in een team te kunnen versterken. Regina ondersteunt docenten en teams in het nemen van de juiste stappen om samen te komen tot een duurzame verbetering. Verbindingen leggen tussen mensen, het organiseren van het goede gesprek met oprechte aandacht voor wat er (niet) gezegd wordt zijn essentiële onderdelen in haar manier van werken. Het systeem van de school wordt bijna altijd weerspiegeld in het systeem van de klas, vandaar dat Regina in haar werk altijd de verbinding tussen het micro- en macroniveau opzoekt.

Haar aanpak is zeer gestructureerd en doelgericht maar nooit saai, Regina zorgt voor veel interactie en de nodige humor. Ze is rechtdoorzee en direct maar ook toegankelijk. Haar dag is geslaagd als er veel is geleerd en veel is gelachen.

Gerelateerd

Dienst

Human Dynamics

Met Human Dynamics creëer je meer onderling begrip en een betere samenwerking.