Praktisch verkeersexamen Zoetermeer

Voor basisscholen in Zoetermeer

In opdracht van en in samenwerking met de gemeente Zoetermeer verzorgt 1801 jeugd & onderwijsadvies de coördinatie en de uitvoering van het praktisch verkeersexamen voor groep 7.

De procedure 

Examendata en tijden

  • woensdag 22 mei t/m vrijdag 24 mei 2024
  • maandag 27 mei t/m donderdag 30 mei 2024
  • maandag 3 juni t/m donderdag 6 juni 2024
  • herexamen: woensdag 12 juni 2024

Het praktisch verkeersexamen wordt alleen in de ochtend gehouden. Op alle dagen worden de startnummers verdeeld tussen 9:00 uur en uiterlijk 12:15 uur. Een leerling die start om 12:15 uur is om ongeveer 12.40 uur weer terug bij de startlocatie.

De leerlingen kunnen door de opgegeven contactpersoon van school worden ingeschreven. In januari 2024 start de inschrijving voor het praktisch verkeersexamen.

Nieuwe route

Vanaf 2023 is er een nieuwe examenroute! Ook de startlocatie is veranderd. Er wordt gestart bij de parkeerplaats van het Nicolaasplein, een zijstraat van de Dorpsstraat. Nieuwsgierig naar de nieuwe route? Je kunt de plattegrond hieronder downloaden.

De nieuwe route heeft veel uitdagingen in zich waarbij de leerlingen hun fietsvaardigheden moeten laten zien. Het is erg belangrijk dat ouders met hun kinderen de nieuwe route gaan oefenen. De PowerPoint biedt een uitgebreide voorbereiding op de route die zowel in de klas als thuis kan worden gebruikt.

Hulp vrijwilligers

Wij werken tijdens het examen met vrijwilligers die op de controleposten zorgen voor de beoordeling van de fietsvaardigheden van de kinderen. Per dag zijn dat 9 vrijwilligers / hulpouders. We zijn nog op zoek naar ouders van kinderen op school die een dagdeel willen helpen. We vragen de scholen om hierbij te helpen. Bij de downloads vind je een voorbeeldbrief die je als school naar ouders kunt sturen.

Heb je vragen over het examen?

Stuur een mail naar verkeersexamenzoetermeer@1801.nl

Download

Download de Examenroute Zoetermeer 2023

 

Route verkeersexamen Zoetermeer 23

Download

Download de POWERPOINTwaarin het verkeersexamen in Zoetermeer 2023 stap voor stap in beeld wordt gebracht.

Verkeersexamen Zoetermeer

Download

Download de PDF waarin het verkeersexamen in Zoetermeer 2023 stap voor stap in beeld wordt gebracht.

Verkeersexamen Zoetermeer pdf