Edutheek meisje wetenschap techniek

Hoe stimuleer je kinderen nieuwsgierig, kritisch en creatief te zijn? Door ze buiten de gebaande paden te laten wandelen! Door ze een oplossing voor een vraag, probleem of behoefte te laten bedenken. En door ze zélf op onderzoek uit te sturen. De EDUtheek biedt scholen de mogelijkheid om de creativiteit en het oplossende vermogen van hun leerlingen te vergroten met het EduLAB.

Een EduLAB is verdeeld in zes labs: het ScienceLAB, DesignLAB en DigiLAB als vaste onderdelen en daarnaast een keuze uit een EcoLAB, SensoLAB, MindLAB, ImageLAB en CreaLAB. Leerlingen kunnen na afloop materialen lenen om op school te presenteren. Daarmee profiteren ook de andere leerlingen om met onderzoekende en ontwerpende materialen aan de slag te gaan, die je op school niet tot je beschikking hebt.

Mogelijkheden

  • Leerlingen die passende materialen nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze extra ondersteuning of juist meer uitdaging kunnen gebruiken, kunnen samen met de IB’er of een leerkracht een bezoekje brengen aan EDUtheek. Hier kunnen ze zelf hun leerarrangement samenstellen.
  • Leerlingen kunnen bij de EDUtheek met de cyclus van onderzoekend of ontwerpend leren aan de slag. Wij bieden materialen op thema of leerlijn en moedigen de leerlingen aan om zelf op onderzoek uit te gaan en om creatieve oplossingen te bedenken. Op school kunnen deze leerlingen hun onderzoek en ervaringen presenteren.
  • De Startdag Techniek kan op school worden georganiseerd, maar het is ook mogelijk om naar de EDUtheek toe te komen voor een dag vol techniek. Maximaal veertig leerlingen kunnen deelnemen aan EduKidsTechnieklab, dat bestaat uit het OntdekLAB, het OntwerpLAB, het DigiLAB en het KunstLAB. Het EduKidsTechniekLAB duurt 3 uur.

Een opstart naar boeiend technologieonderwijs op uw school! Meer weten? Neem contact op met Gerben Overweg of bel naar 0481 – 43 93 23.

EduLab met je team

Wil je op school aan de slag met Onderzoekend en Ontwerpend leren? Maar weet je niet hoe en met welke materialen? Plan dan bij de EDUtheek een interactieve inspiratiesessie met je team. We bieden leerkrachten tijdens een doe-sessie de mogelijkheden van O&O-leren door ze dit zelf te laten ervaren. Door op basis van diverse materialen open werkvormen te bedenken die uitdagen tot onderzoeken en ontwerpen. Na afloop worden de materialen op je school bezorgd en weer opgehaald.