Marike Schneider

Marike is psycholoog bij 1801. Ze houdt zich bezig met leerlingenzorg, doet dyslexieonderzoeken en geeft dyslexiebehandelingen. Marike is het aanspreekpunt voor het Leerhuis en coördinator van de afdeling dyslexie regio Noord. Ze is communicatief, meelevend, precies, meedenkend, behulpzaam en snel. Het werken met kinderen in het onderwijs is volgens Marike het mooiste wat er is. Kinderen willen graag leren en Marike helpt graag mee om dat mogelijk te maken. Met school en ouders denkt zij mee over hoe het onderwijs voor de specifieke leerling eruit kan zien en door het geven van dyslexiebehandelingen draagt zij haar steentje bij aan het leerproces.

Marike heeft veel plezier in haar werk. Ze geniet ervan als kinderen iets nieuws leren. Niet alleen wil ze zelf kennis overdragen, ze vindt het ook belangrijk dat leraren en ouders weten hoe zij hun leerling of kind tot leren krijgen. Daar maakt Marike zich hard voor.

Gerelateerd

Leerlingzorg

Diagnostisch onderzoek

Heeft jouw leerling/kind moeite met studeren of leren? Of juist met sociale situaties? Door diagnostisch onderzoek kunnen we kijken naar wat het kind nodig heeft.
Diagnostisch onderzoek