ib er

Persoonlijk leiderschap van de IB'er

Word je bewust en krijg inzicht in de verander (en) de rol van de interne begeleider anno nu. Realiseer jouw doelen door optimaal gebruik te maken van eigen alternatieven en talenten!

Persoonlijk leiderschap van de interne begeleider

Intern begeleiders krijgen steeds meer vragen en taken richting een middenmanagementfunctie, doordat zij bijvoorbeeld nu deel uitmaken van een MT binnen de school. Dit beïnvloedt de manier waarop je met je verantwoordelijkheden omgaat en vraagt zicht op wat jouw rol als intern begeleider precies inhoudt.

Welke competenties vraagt deze rol? Hoe communiceer je? Welke eigenschappen/competenties bezit je en hoe kun je die effectief inzetten? Wat drijft je in je werk? Al deze vragen helpen je om meer inzicht te krijgen in hoe je jouw rol als IB-er ziet. In deze training gaan we in op de  competenties van de intern begeleider en de vijf fasen van interne begeleiding (Luc Greven).  

Wat wil je Behouden, Ontwikkelen en Loslaten?

Het vertrekpunt voor het kijken naar en werken aan jouw persoonlijk leiderschap is het individuele profiel dat wordt verkregen door het invullen van de Management Drives vragenlijst. Je krijgt vóór de eerste bijeenkomst een uitnodiging om een ​​(digitale) vragenlijst in te vullen en tijdens de eerste bijeenkomst krijg je de uitkomst hiervan, samen met het Management Drives profielboek waar heel veel informatie nog in terug te lezen valt. 

Krijg inzicht in de verander (en) de rol van de interne begeleider

Je wordt je bewust van en krijgt inzicht in de verander(en)de rol van de intern begeleider anno nu. Je bent in staat om jouw doelen te realiseren door optimaal gebruik te maken van zelfinzicht en je talenten. Je weet wat je drijft in je werk, waar je moeite mee hebt, waar je energie van krijgt en waarvan juist niet en weet wat er gebeurt met je drijfveren en gedrag als je onder druk staat. 

Data 

De training start in september 2023. De datum 1 september is fictief; de exacte data worden zsm gepubliceerd.

Voorbereiding

Voor de start van de training wordt de Management Drives vragenlijst ingevuld. 

Type

Training / cursus

Doelgroep

  • Intern begeleiders

Sector

PO

Duur

6 bijeenkomsten

Locatie

Locatie wordt nog bepaald.
De training kan ook in-company worden gegeven.

Startdatum(s)

Gevalideerd voor

Na deelname ontvang je een certificaat

Docenten

Klantervaringen

"Lekker praktische cursus met veel ondersteunende theorie. De trainer is deskundig en enthousiast met een grote dosis humor en betrokkenheid. Zij zet een veilige sfeer neer. Ik zou deze training zeker aanraden"

- Persoonlijk leiderschap van de IB'er
07 september 2022

Prijs: € 1.295,-

Type

Training / cursus

Doelgroep

  • Intern begeleiders

Sector

PO

Duur

6 bijeenkomsten

Locatie

Locatie wordt nog bepaald.
De training kan ook in-company worden gegeven.

Startdatum(s)

Gevalideerd voor

Na deelname ontvang je een certificaat

Academie

Is dit toch niet wat je zocht? Bekijk dan onze andere opleidingen en trainingen.

Naar het overzicht