Voorbereiden op assessment

Themadag Laveren tussen belangen

Wil jij je registreren als Registerdirecteur Onderwijs (RDO) in het Schoolleidersregister PO? Of sta je al ingeschreven in het Schoolleidersregister PO en wil je met jouw herregistratie aan de slag? 

1801 jeugd & onderwijsadvies ondersteunt schoolleiders met een breed professionaliseringsaanbod, waarmee je de benodigde punten kunt verdienen. Zo kun je dit jaar bijvoorbeeld deelnemen aan 4 verschillende themadagen, namelijk:

Lees meer over registratie- en herregistratie bij 1801.

Geen punten nodig? Iedereen is welkom

De themadagen worden georganiseerd voor iedereen die belangstelling heeft. Dus ook als je de punten niet nodig hebt voor (her)registratie. Je bent van harte welkom! Na afloop ontvang je een bewijs van deelname. 

Themadag 4: Laveren tussen belangen op 27 november 2024

Belangentegenstellingen, omgaan met weerstand en conflicten

Als directeur sta je geregeld voor lastige keuzes en moet je een afweging maken. Welk belang of wiens belang weegt het zwaarst? Er wordt vaak van je gevraagd je keuze te verantwoorden en soms wordt dat niet geaccepteerd. Dan kun je te maken krijgen met verborgen of openlijk weerstandsgedrag en dat kan uitmonden in een conflict. Ook zelf kun je te maken krijgen met besluiten die jou direct beïnvloeden op je school maar waar je geen of nauwelijks invloed op hebt. Het vraagt om soepelheid om te laveren tussen belangen. 

Tijdens deze themadag bespreken we de fasen in de escalatieladder en hoe je kunt streven naar een win-win situatie. Op een interactieve manier onderzoeken we wat bronnen van weerstand zijn, welke aanleidingen er kunnen zijn en welke interventies je kunt doen om op individueel niveau of op teamniveau om een beweging in gang te zetten in de richting die je voor ogen hebt.

Online intervisiesessie 

Aansluitend op deze themadag kun je op 17 december 2024 rond dit thema deelnemen aan een begeleide online-intervisiesessie. 

Locatie en tijd

De themadag vindt plaats op maandag 27 november 2024 van 9.30 tot 16.30 uur, op ons regiokantoor in Arnhem: Stikkerstraat 10 Arnhem Zuid.

Korting bij deelname aan 4 themadagen

Als je 1, 2 of 3 themadagen bijwoont betaal je € 325,- per themadag. De prijs is inclusief lunch.
Schrijf je je in voor 4 themadagen, dan betaal je € 1.100,- in plaats van € 1.300,-. en ontvang je dus € 200,- korting.

Type

Masterclass

Doelgroep

  • Directeuren/bestuurders

Sector

PO

Duur

1 dag

Locatie

Kantoor 1801 Stikkerstraat 10 Arnhem Zuid

Startdatum(s)

Prijs: € 325,-

Aanmelden

Klik op de button Aanmelden en vul het aanmeldformulier in. Zet een vinkje voor de themadagen die je wilt bijwonen.

Aanmelden

Type

Masterclass

Doelgroep

  • Directeuren/bestuurders

Sector

PO

Duur

1 dag

Locatie

Kantoor 1801 Stikkerstraat 10 Arnhem Zuid

Startdatum(s)

Prijs: € 325,-

Academie

Is dit toch niet wat je zocht? Bekijk dan onze andere opleidingen en trainingen.

Naar het overzicht