Marije Buiting

Marije Buiting is onderwijsadviseur/GZ-psycholoog bij 1801 en heeft een breed palet aan werkzaamheden. Ze houdt zich onder meer bezig met verandertrajecten op scholen op het gebied van (Impact op) Leren, gedrag en coöperatief leren. Haar drijfveer is om het onderwijs voor kinderen iedere dag een beetje beter en leuker te maken.

Als regiebehandelaar is Marije betrokken bij dyslexiezorg en Basis GGZ. Ook verricht ze werkzaamheden voor verschillende Samenwerkingsverbanden in het PO. Voor de 1801-academie ontwikkelt en geeft ze post-academische cursussen voor de verdere professionalisering van onze eigen collega’s (orthopedagogen/psychologen).

Door haar ervaring in zowel schoolontwikkeling als leerlingzorg kan ze goed meedenken op zowel het verbeteren van processen binnen de school als over onderwijsbehoeften van individuele leerlingen.

Marije is een enthousiaste en bevlogen adviseur. Ze zoekt in haar werk naar verbinding en is gericht op het creëren van motivatie en beweging. Haar sterke kanten zijn analyseren, oplossingsgericht denken en doelgericht werken.

Gerelateerd

Kennisbank

Anders kijken naar probleemgedrag

Ongewenst gedrag is vaak een signaal dat de omgeving niet voldoende afgestemd is op de behoeften van het kind. Wat kun je als leraar doen?

Probleemgedrag