Themanummer Taal en Lezen (1801 Magazine)

1801 Magazine, met het thema TAAL & LEZEN, deze week op de deurmat! 

In de week van 11 september 2023 valt op álle po en sbo scholen in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland het 1801 Magazine op de mat.
Het thema van dit nummer is TAAL & LEZEN. Door te investeren in taalonderwijs en leesbevordering leggen we een solide basis voor de educatieve groei en toekomstige kansen van onze kinderen.

In dit Magazine staan interviews en artikelen over onder andere:

  • Begrijpend lezen: zó verbeter je de leesresultaten - een interview met Cor Bakker en Mia Versteegen, twee ervaren onderwijsadviseurs bij 1801.
  • Ik weet nu zoveel meer over het hele taaldomein! - wat hebben vier oud deelnemers geleerd van de Opleiding Specialist Taal Lezen?
  • Ondersteuningsniveau 2 en 3 in het primair onderwijs - orthopedagoog Noor van de Windt geeft tips!
  • Onze leerlingen lezen elke dag, de resultaten vliegen omhoog! - hoe ziet het lees-/taalonderwijs op basisschool de Fontein eruit?
  • Meertaligheid is heel gewoon en biedt volop kansen - collega's Anneke Jehee en Marga van Mil zien meertaligheid als een kans!

en nog veel meer prikkelende rubrieken en columns!
Ook aan de slag met een traject rondom het taal-/leesonderwijs op jouw school? Vraag subsidie aan en/of neem contact op met Anneke Jehee via a.jehee@1801.

Geen 1801 Magazine ontvangen?

Afbeelding
1801 Magazine Taal Lezen
Het 1801 Magazine Taal Lezen