We gebruiken cookies op onze website.

Schoolleider van betekenis

Misschien werk je al in het onderwijs en heb je de ambitie om leiding te geven aan een school. Of je bent een ervaren leidinggevende en je wilt meer maatschappelijke relevantie in je werk door bij te dragen aan de ontwikkeling van de jongste generatie Nederlanders. Wil jij je ontwikkelen tot schoolleider die écht het verschil kan maken? Volg dan de opleiding Schoolleider van Betekenis!

Informatiebijeenkomst op 13 december 2022

Regelmatig organiseren wij (online) informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de opleiding en een aantal (oud-)studenten. De eerstvolgende informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 december 2022 van 19.00 tot 20.15 uur via Teams. Meld je aan voor deze bijeenkomst.

Over de opleiding

De visie van de opleiding Schoolleider van Betekenis is dat leiderschap niet kan bestaan zonder relatie. Leiderschap wordt niet alleen getoond door de leidinggevende, maar door iedere professional die dagelijks in de onderwijspraktijk staat. Vanuit een sociale interactie wordt betekenis gegeven aan de omgeving van ieder persoon. Hiermee schrijft elke professional een eigen verhaal. Dit verhaal staat in de opleiding Schoolleider van Betekenis centraal. Belangrijke pijlers in de opleiding zijn gebaseerd op het Sociaal Constructivisme en de Self Determination Theory.

Naast de opleidingsdagen, literatuur en intervisies, steken we vooral in op leren in de praktijk. Meer dan tweederde van de opleidingsuren breng je door op een leerwerkplekschool, waar je het onderwijs vanuit de praktijk leert kennen. Deze ervaringen breng je weer in tijdens de interactieve opleidingsdagen, zodat jouw ontwikkeling tot Schoolleider van Betekenis maximaal gestalte krijgt.

De opleiding duurt in totaal 18 maanden.

Wil je meer weten over het programma? Schrijf je dan in voor de informatiebijeenkomst

Opbrengsten

De opleiding Schoolleider van Betekenis sluit aan bij de beroepsstandaard zoals deze in 2020 voor schoolleiders PO is vastgesteld. De hele opleiding is gericht op het ontwikkelen van vakbekwame schoolleiders, gekoppeld aan deze beroepsstandaard. Onze ambitie ligt echter hoger. We willen binnen de opleiding Schoolleider van Betekenis het verschil maken met iedere deelnemer in de opleiding, vanuit de omgeving waarin zij werkzaam is. Als je de opleiding succesvol doorloopt, ontvang je een diploma waarop staat dat je Schoolleider Vakbekwaam bent. 

Enthousiast geworden?

Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst. Na de informatiebijeenkomst word je, indien je voldoet aan het profiel, uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Vervolgens kun je je inschrijven voor de opleiding. 

Docenten

Prijs: € 12500.00

Type

Leergang

Sector

PO

Duur

1,5 jaar

Locatie

Elst of Hoofddorp

Startdatum(s)

Gevalideerd voor

Schoolleidersregister PO

Academie

Is dit toch niet wat je zocht? Bekijk dan onze andere opleidingen en trainingen.

Naar het overzicht