Schoolleider van betekenis

Misschien werk je al in het onderwijs en heb je de ambitie om leiding te geven aan een school. Of je bent een ervaren leidinggevende en je wilt meer maatschappelijke relevantie in je werk door bij te dragen aan de ontwikkeling van de jongste generatie Nederlanders. Wil jij je ontwikkelen tot schoolleider die écht het verschil kan maken? Volg dan de opleiding Schoolleider van Betekenis!

Informatiebijeenkomst

Regelmatig organiseren wij (online) informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de opleiding en een aantal (oud-)studenten. Op het aanmeldformulier vind je de data van de informatiebijeenkomsten. Meld je aan voor een informatiebijeenkomst!

Over de opleiding

Jouw verhaal

De visie van de opleiding Schoolleider van Betekenis is dat leiderschap niet kan bestaan zonder relatie. Leiderschap wordt niet alleen getoond door de leidinggevende, maar door iedere professional die dagelijks in de onderwijspraktijk staat. Vanuit een sociale interactie wordt betekenis gegeven aan de omgeving van ieder persoon. Hiermee schrijft elke professional een eigen verhaal. Dit verhaal staat in de opleiding Schoolleider van Betekenis centraal. Belangrijke pijlers in de opleiding zijn gebaseerd op het Sociaal Constructivisme en de Self Determination Theory.

Combinatie theorie en praktijk

Naast de opleidingsdagen, literatuur en intervisies, steken we vooral in op leren in de praktijk. Meer dan tweederde van de opleidingsuren breng je door op een leerwerkplekschool, waar je het onderwijs vanuit de praktijk leert kennen. Deze ervaringen breng je weer in tijdens de interactieve opleidingsdagen, zodat jouw ontwikkeling tot Schoolleider van Betekenis maximaal gestalte krijgt.

Wil je meer weten over het programma? Schrijf je dan in voor de informatiebijeenkomst

Opzet van de opleiding

Het opleidingstraject is een duaal traject. Dat betekent dat de theorie uit de bijeenkomsten en het leren in de praktijk steeds op elkaar aansluiten. Tijdens het anderhalf jaar durende traject woon je eens per maand een opleidingsbijeenkomst bij, samen met de andere deelnemers uit jouw professionele leergroep. Daarnaast werk je in die anderhalf jaar op een leerwerkplekschool. Aan het eind van de opleiding studeer je samen met de leergroep als geheel af.

Portfolio

Samen met de professionele leergroep werk je aan jouw persoonlijk portfolio. In het portfolio verzamel je jouw opgedane ervaringen op de verschillende thema’s. Dit noemen we jouw verhaal. Daarnaast verzamel je de ontwikkeling van jouw visie als schoolleider die je verbindt aan de theorie. Dit noemen we de theoretische onderbouwing.

Voor jouw portfolio werk je samen met jouw professionele leergroep en word je intensief begeleid door jouw leercoach. Met de leergroep organiseer je op regelmatige basis intervisiebijeenkomsten. Jouw portfolio wordt door de leercoach ontwikkelingsgericht beoordeeld vanuit de principes van formatief evalueren: feed up – feedback – feed forward.

Wil je meer weten over het programma? Schrijf je dan in voor de informatiebijeenkomst

Het opleidingsaanbod

Afbeelding
Opleidingsaanbod Schoolleider van Betekenis

Bovenstaand schema geeft beknopt weer hoe het opleidingsaanbod van Schoolleider van Betekenis is vormgegeven.

Opbrengsten

De opleiding Schoolleider van Betekenis sluit aan bij de beroepsstandaard zoals deze in 2020 voor schoolleiders PO is vastgesteld. De hele opleiding is gericht op het ontwikkelen van vakbekwame schoolleiders, gekoppeld aan deze beroepsstandaard. Onze ambitie ligt echter hoger. We willen binnen de opleiding Schoolleider van Betekenis het verschil maken met iedere deelnemer in de opleiding, vanuit de omgeving waarin zij werkzaam is. Als je de opleiding succesvol doorloopt, ontvang je een diploma waarop staat dat je Schoolleider Vakbekwaam bent. 

Opleiders

De thema’s uit de beroepstandaard worden integraal aangeboden in de opleiding. Hiervoor worden externe experts op dit thema ingezet.

De kernopleiders zijn Marco Zwartkruis en Sanne Kokkeler.

Enthousiast geworden?

Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst. Na de informatiebijeenkomst word je, indien je voldoet aan het profiel, uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Vervolgens kun je je inschrijven voor de opleiding. 

Type

Leergang

Doelgroep

  • Directeuren/bestuurders
  • Leraren
  • Intern begeleiders
  • Teamleiders

Sector

PO

Duur

1,5 jaar

Locatie

Elst en Hoofddorp

Startdatum(s)

Gevalideerd voor

Schoolleidersregister PO

Prijs: € 12.500,-

Type

Leergang

Doelgroep

  • Directeuren/bestuurders
  • Leraren
  • Intern begeleiders
  • Teamleiders

Sector

PO

Duur

1,5 jaar

Locatie

Elst en Hoofddorp

Startdatum(s)

Gevalideerd voor

Schoolleidersregister PO

Academie

Is dit toch niet wat je zocht? Bekijk dan onze andere opleidingen en trainingen.

Naar het overzicht