Schoolontwikkeling

Schoolontwikkeling

Primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo

Wat is schoolontwikkeling?

Als schoolleider wil je dat jouw school waarmaakt wat ze belooft. Want alleen een school met een sterke ‘merkwaarde’ heeft maximale impact en de potentie om te groeien. Onder duurzame schoolontwikkeling vallen interventies, die de hele schoolorganisatie beïnvloeden. Een voorbeeld: een school wil leerlingen coachen om het eigenaarschap over het leerproces meer bij de leerlingen te leggen. Deze visie of ambitie heeft effect op de hele school; van aansturing, financiën, profiel en professionalisering van (nieuwe) medewerkers tot rooster, ruimteverdeling en PR. Dat is de reden dat veel schoolleiders en bestuurders zich laten ondersteunen bij duurzame schoolontwikkeling.

Schoolontwikkeling samen met 1801

Bij 1801 weten we als geen ander hoe we de unieke kracht van jouw school voor het voetlicht kunnen brengen. Samen met het hele team, ouders én leerlingen vertalen we jouw missie-, visie- en/of identiteitstraject naar de praktijk. We koesteren daarbij de eigen(zinnig)heid en identiteit van jouw school. Verwacht prikkelende vragen en een eerlijke mening over wat goed gaat en wat nog beter kan. We zetten volop creatieve middelen in; van prikkelende en swingende workshops tot een lessenserie voor de kinderen. Samen met 1801 zorg jij dat de merkwaarde van jouw school staat als een huis en dat jullie positionering duidelijk is voor iedereen. Nu én in de toekomst.

Wist je dat je veel 1801 opleidingen en trainingen in het kader van duurzame schoolontwikkeling meetellen voor jouw (her)registratie als schoolleider?

Duurzame Schoolontwikkeling

We ondersteunen je graag bij duurzame schoolontwikkeling. Neem contact met ons op als je vragen hebt of eens wilt sparren over de mogelijkheden. Vul het contactformulier in.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank