Verkeerseducatie

Verkeersprojecten voortgezet onderwijs

voortgezet onderwijs
​​​​​​
Wil je het verkeersgedrag van jouw leerlingen verbeteren of hun verkeerskennis vergroten? Bekijk dan ons – vaak gratis (!) – aanbod verkeersprojecten voor scholen in het voortgezet onderwijs in Zuid-Holland. Alle gastlessen voor leerlingen in de eerste en tweede klas worden uitgevoerd door de enthousiaste, speciaal opgeleide verkeersdocenten van 1801.

1801 werkt samen met TotallyTraffic voor de verkeersprojecten in het voortgezet onderwijs. TotallyTraffic is een structureel programma voor verkeersveiligheid in Zuid-Holland, gericht op jongeren van 12 t/m 18 jaar. Deze groep behoort tot de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Ze nemen meer risico’s, nemen de regels niet altijd serieus en kunnen gevoelig zijn voor groepsdruk. Bij 1801 vinden we het daarom belangrijk dat deze groep leerlingen extra aandacht krijgt. Jij ook? Bekijk dan ons aanbod:

 • Tijdens de gastles Voortgezet Fietsvaardigheid fietsen leerlingen van leerjaar 1 en 2 drie parcoursen. Zo laten we ze zelf ervaren wat er gebeurt als je wordt afgeleid (bijvoorbeeld door je mobiele telefoon) en wat er kan gebeuren als je in een groep fiets of haast hebt.

  Bekijk het filmpje
   
 • Tijdens de 1801-gastles Oefenen met voorrangsregels oefenen de leerlingen van leerjaar 1 en 2 van het voortgezet speciaal onderwijs (VSO), praktijkonderwijs of de Internationale Schakelklas (ISK) met voorrangssituaties in een veilige, gecontroleerde omgeving. De leerlingen fietsen een aantal parcoursen waarbij ze elkaar voorrang moeten geven. Deze fietsles is bedoeld om het fietsgebruik te stimuleren en de zelfredzaamheid te vergroten.
   
 • Met de interactieve gastles Jouw route.. Jouw keuze reageren de leerlingen van leerjaar 1 en 2 met stemkastjes of stemkaartjes op foto’s, stellingen en filmpjes over verkeerssituaties in de directe schoolomgeving en hun eigen verkeersgedrag. Ook thema’s als fietsverlichting, de dode hoek en het gebruik van je mobieltje op de fiets komen aan bod. Bekijk het filmpje dat we maakten over deze gastles.

  Bekijk het filmpje
   
 • De gastles Educatieve Fietsroute voor leerjaar 1 en 2 is speciaal voor leerlingen die moeite hebben om de theorie aan de praktijk te koppelen en/of deze basiskennis niet hebben gekregen op de basisschool. 1801 kan deze gastles op maat aanbieden om bijvoorbeeld een route te oefenen en de zelfredzaamheid van leerlingen op de fiets te vergroten.
   
 • De gastles Crash Investigation – Social Detectives is een vernieuwende aanpak om leerlingen in leerjaar 1 en 2 bewust te maken van de gevaren van het verkeer. De gastles is gebaseerd op rechercheonderzoeken, zoals te zien in televisieseries als ‘Crime Scene Investigation’. Vanuit hun eigen nieuwsgierigheid onderzoeken de leerlingen een verkeerssituatie: wat is hier gebeurd? Bekijk de filmpjes over Crash Investigation – Social Detectives.

  Bekijk filmpje 1
  Bekijk filmpje 2

Op de plattegrond zie je of jouw school voor voortgezet onderwijs in Zuid-Holland in aanmerking komt voor een of meerdere gratis verkeersprojecten van 1801. Kom je hiervoor niet in aanmerking omdat jouw school buiten de regio’s valt, waar onze opdrachtgevers de kosten vergoeden? Neem dan contact op met 1801 voor een vrijblijvende offerte. 

Verkeersprojecten voor het voortgezet onderwijs

Wil je het verkeersgedrag van jouw leerlingen verbeteren of hun verkeerskennis vergroten? Vraag naar onze Verkeersprojecten voor het voortgezet onderwijs.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank