Onderzoek jeugdhulp

Onderzoek

primair onderwijs, voortgezet onderwijs 

Als het even niet zo goed gaat met jouw kind of leerling, wil je natuurlijk graag helpen. Maar hoe? Door tijdig jeugdhulp (basis GGZ) in te schakelen, kunnen latere problemen in de ontwikkeling van het kind worden voorkomen. 1801 jeugd & onderwijsadvies heeft jarenlange ervaring met allerlei vormen van jeugdhulp (basis GGZ). Wij doen onderzoek en geven begeleiding op maat, die werkt!  

Beginnen bij het begin: de intake 

Als je jouw kind of leerling hebt aangemeld voor onze jeugdhulp (basis GGZ) en de hulpvraag past bij ons zorgaanbod, dan plannen we zo snel mogelijk een intakegesprek in. Een van onze ervaren behandelaars praat dan met het kind of de jongere, zijn of haar ouders en het liefst ook de leerkracht/leraar. Het intakegesprek is bedoeld om een eerste indruk te krijgen van wat er speelt. Na afloop kunnen we je meestal direct vertellen of we bij 1801 jouw kind of leerling kunnen helpen en hoe we dat gaan doen. 

Onderzoek jeugdhulp (basis GGZ) 

Na het intakegesprek volgt een onderzoek. Daarbij kijken we niet alleen naar jouw kind of leerling, maar ook naar de omgevingsfactoren: de groep, de leraar, de school en het gezin. Het onderzoek jeugdhulp (basis GGZ) van 1801 levert heldere antwoorden en praktische adviezen op: welke begeleiding en hulp past het best bij jouw kind of leerling? Soms blijft het bij een onderzoek en kunnen het kind, de ouders en school met onze adviezen aan de slag. In andere gevallen starten we na het onderzoek een behandeltraject.  

Jeugdhulp (basis GGZ) bij 1801 

1801 jeugd & onderwijsadvies biedt jeugdhulp (basis GGZ) aan kinderen en jongeren die in hun ontwikkeling op school en/of thuis vastlopen. Bijvoorbeeld als er sprake is van ADHD of druk en impulsief gedrag, een stoornis in het autismespectrum (ASS), faalangst, een tekort aan sociale vaardigheden, concentratieproblemen en/of weinig zelfvertrouwen. Wij onderzoeken de leerling en bieden indien nodig een behandeling op maat. Daarbij werken we nauw samen met ouder(s) en school. Zo zorgen we er samen voor dat jouw kind of leerling zich weer goed gaat voelen en dat het leren beter gaat.  

Download de folder

Wij bieden individuele hulp

Een greep uit de begeleiding die wij bieden, hulp bij:

  • een verminderd zelfbeeld of onzekerheid
  • (faal)angst
  • aandacht- en concentratieproblemen
  • ontwikkelen van executieve functies
  • problemen in de sociale omgang
  • hoogbegaafdheid en sociaal- emotionele problemen

Download de folder! 

BGGZ

Jeugdhulp Kunnen we je helpen?

  • Wil je je aanmelden voor onderzoek of behandeling? Ga naar de pagina met aanmeldformulieren.
  • Heb je een vraag? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank