Functiegebouw

primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo

In een tijd van krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat jouw school goed onderwijspersoneel aantrekt én weet te behouden. Dit doe je door medewerkers te binden en te boeien, én door ze passend te belonen. 1801 jeugd & onderwijsadvies kan jouw schoolorganisatie helpen bij het (her)inrichten van het functiegebouw en het proces van functieomschrijving en functiewaardering.

Functiegebouw opzetten: hoe doe je dat?

Als schoolleider of bestuurder heb je een visie ontwikkeld, een koers bepaald en beleid uitgestippeld. Je weet dat je jouw doelstellingen alleen kunt bereiken als er synergie is binnen het team en jouw medewerkers over de juiste (aanvullende) eigenschappen en competenties beschikken. Met een goed ingericht functiegebouw kun je flexibel en doelgericht inspelen op interne en externe ontwikkelingen. Het is daarmee de basis voor elke professionele en gezonde schoolorganisatie. Het functiegebouw is een afspiegeling van de organisatie en opgebouwd uit functieomschrijvingen. De functiewaardering wordt per onderwijssector vastgesteld met een functiewaarderingssysteem, zoals FUWA, FUWASYS, FUWA-PO, FUWA-VO, FUWA-BVE. Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bepalen het (salaris)niveau van een functie.

FUWA-activiteiten van 1801

1801 begeleidt scholen bij het proces van functieomschrijving en functiewaardering. Of het nu gaat om het inrichten van een compleet functiegebouw, het beschrijven en waarderen van losse functies of het uitvoeren van second opinions en bezwaarprocedures. Wij hebben jarenlange ervaring met het gebruik van de verschillende functiewaarderingssystemen (FUWA, FUWASYS, FUWA-PO, FUWA-VO, FUWA-BVE) en zijn SPO-gecertificeerd. Onze ervaren adviseurs beschikken naast de landelijke norm- en voorbeeldfuncties over een uitgebreide eigen database van maatwerkfuncties. 1801 staat voor maatwerk. Voor een aanpak die zich kenmerkt door eenvoud, doelgerichtheid, transparantie en samenwerking. En voor kwaliteit natuurlijk. Bij 1801 is jouw functiegebouw, functieomschrijving en functiewaardering in professionele handen.

Wil je meer informatie over het (her)inrichten van het functiegebouw en het proces van functiebeschrijving en functiewaardering? Neem contact op William van den Dries.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank