Organisatieadvies en strategisch advies

Organisatieadvies en strategisch advies

Primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo

Bij veranderingsprocessen kun je als schoolleider of bestuurder soms het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. Alle grote en risicovolle besluiten moeten door jou genomen worden en ondanks de voor jouw gevoel duidelijke communicatie, lijken de neuzen niet altijd dezelfde kant op te staan. Je vraagt je af: is dit de goede route en waarom realiseren we niet de gewenste beweging?

Wat houdt organisatieadvies en strategisch advies in?

Om het succes van een organisatie te kunnen beïnvloeden heb je kennis nodig van de kernprocessen, de inhoud van je onderwijs, veranderkundige routes en het beïnvloeden van het gedrag van mensen. Belangrijke thema’s zijn leiderschap, corporate communicatie en samenwerking. Leidinggevenden die zich hierin ontwikkelen, zijn een stimulerende factor in de groei en ontwikkeling van hun school of organisatie.

Organisatieadvies en strategisch advies kan jou onder meer helpen met (kern)vragen op het gebied van leiderschapsvraagstukken, governance (intern toezicht) en organisatieontwikkeling, zoals:

  • Wat is de missie en visie van jouw organisatie en welke doelen streef je na?
  • Passen de inrichting van de organisatie(structuur) en de manier van werken daarbij?
  • Past je intern toezicht (governance) nog bij de vragen van transparante horizontale verantwoording en dialoog?
  • Waar is sprake van een vliegwielwerking en waar kan ontwikkeling stagneren?
  • Welke ontwikkeling is nodig van jou en je medewerkers om de doelen te kunnen realiseren?
  • Welke strategische keuzes moet je maken als je met een structureel lerarentekort zit?

Organisatieadvies en strategisch advies van 1801

Verwacht een onafhankelijk en deskundig klankbord, eerlijke feedback en verdieping. De adviseurs organisatieadvies en strategisch advies van 1801 analyseren samen met jou de vraagstukken en stellen een realistisch plan van aanpak op, waarmee jouw organisatie zich verder kan ontwikkelen. Via sparring of coaching houden we je een spiegel voor. Je wordt je bewust van (onbewust) gedrag en eventueel andere en meer effectievere aanpakken. Bij 1801 willen we écht weten hoe het zit. Samen met jou gaan we op zoek naar het werkelijke verhaal, verbinding en verbreding mét impact. Is dit precies wat je zoekt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Heb je vragen?

Ik wil graag een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden op het gebied van organisatieontwikkeling en strategisch advies.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank