Verandermanagement

Primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo

Wat is verandermanagement?

Verandermanagement is een attitude, een manier van kijken en handelen. Als schoolleider of bestuurder kun je verandermanagement inzetten om samen met je team te zoeken naar nieuwe perspectieven en oplossingen. Met jouw resultaatgerichte en coachende leiderschapsstijl zorg je ervoor dat jullie vervolgens doorpakken, doorzetten en vasthouden. 
Met verandermanagement kun je op een gestructureerde manier een verandering tot stand brengen, waarmee je de doelen en ambities van jouw school kunt realiseren. Naast de organisatorische kant – het ontwikkelen van een visie en het implementeren en bijsturen van het proces – heeft verandermanagement voor een groot deel te maken met het veranderen van menselijk gedrag (patronen). Met verandermanagement kun je als bestuurder of schoolleider medewerkers betrekken bij de gewenste verandering, zodat deze sneller wordt geaccepteerd en toegepast.

Verandermanagement bij 1801

De verandermanagers van 1801 hebben veel ervaring met verandermanagement. Wij krijgen jouw team of school weer in beweging. Beloofd. We weten precies wat een verandering betekent voor alle niveaus in de organisatie en kijken ook goed naar de vraag achter de vraag. Is er onrust op meerdere plekken binnen jouw organisatie? 1801 is er ook voor jou in crisissituaties. Onze ervaren crisismanagers kunnen snel het hele speelveld overzien en helpen jou de rust herstellen.

Roer omgooien?

Zet verandermanagement in. Neem contact met ons op.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank