Gastlessen verkeer

Gastlessen verkeer voor pabo- en mbo-studenten

mbo en hbo

Wist je dat pabo- en mbo-studenten (onderwijsassistent en pedagogisch medewerker kinderopvang) weinig kennis hebben van theoretische en praktische verkeerseducatie en verkeersopvoeding? Niet handig, juist nu basisscholen in Zuid-Holland veel aandacht besteden aan verkeersveiligheid.

Gastles verkeerseducatie van 1801

 1801 biedt namens het ROV Zuid-Holland aan pabo- en mbo-studenten in Zuid-Holland de volgende modules/gastlessen aan:

  1. Met de lesmodule Verkeerseducatie laten we mbo-studenten (van de opleiding tot onderwijsassistent) en pabo-studenten kennismaken met de Verkeersleerkracht, praktische verkeerseducatie en de programma’s SCHOOL op SEEF en TotallyTraffic. We leren ze wat het belang van verkeerseducatie is en hoe ze een verkeersles kunnen geven in de praktijk.
     
  2. Tijdens de gastles JONGleren in het verkeer krijgen studenten van de mbo-opleiding 'pedagogisch medewerker kinderopvang' informatie over het veilig vervoeren van kinderen, de ontwikkeling van kinderen in het verkeer en de rol van ouders en pedagogisch medewerkers als verkeersopvoeder. Met korte filmpjes leren we studenten om (weer) te kijken door de ogen van een kind.

De gastlessen van 1801 worden over het algemeen zeer goed gewaardeerd. Studenten zeggen: “Ik ga deze informatie meenemen naar mijn stageplaats” en “Deze tips wil ik in de praktijk gaan gebruiken”. Ook docenten reageren vaak positief: “Ook ik heb ervan geleerd. Fijn dat het een interactieve bijeenkomst is. Dat spreekt onze studenten altijd zeer aan!”

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland heeft 1801 jeugd & onderwijsadvies opdracht gegeven om de lesmodule Verkeerseducatie aan te bieden aan mbo’s en pabo’s in Zuid-Holland. Het doel van het ROV is om kennis en vaardigheden op het gebied van verkeerseducatie en verkeersveiligheid te vergroten. De kosten voor deelname aan deze lesmodule worden door het ROV in de provincie Zuid-Holland vergoed. Meer informatie vind je in de infographic gastles-verkeerseducatie.

Valt jouw pabo of mbo buiten de regio waar onze opdrachtgevers de kosten vergoeden, maar ben je toch geïnteresseerd in een verkeersmodule of gastles? Neem dan contact op met 1801 voor een vrijblijvende offerte.

Verkeersmodule of Gastles?

Interesse in de lesmodule Verkeerseducatie voor pabo- en mbo-studenten? Wij vertellen graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank