We gebruiken cookies op onze website.

ontwikkelassessments

Ontwikkelassessments en potentieel-assessments

primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo

Een medewerker uit jouw team heeft behoefte aan een nieuwe uitdaging; een zwaardere functie of een ander werkgebied. Maar hoe weet je of deze persoon het in zich heeft om leiding te geven of bijvoorbeeld de overstap te maken van leraar naar intern begeleider? Je kunt 1801 jeugd & onderwijsadvies inschakelen voor een ontwikkelassessment of potentieel-assessment. Daarmee onderzoek je vóóraf of iemand geschikt is voor een bepaalde functie of werkgebied en vergroot je de kans op succes.

Wat is een ontwikkelassessment of potentieel-assessment en wat levert het op?

Waar een selectie-assessment is bedoeld om een beoordeling over iemands geschiktheid te krijgen, worden ontwikkelassessments of potentieel-assessments ingezet bij vragen over doorgroei en loopbaanontwikkeling. Deze assessments worden afgenomen bij onderwijsprofessionals die willen leren en zichzelf willen ontwikkelen, maar ook bij medewerkers in het onderwijs die in hun werk ergens tegenaan lopen. Afhankelijk van de vraag wordt de inhoud van het assessment bepaald. Het resultaat is een duidelijk persoonlijkheidsprofiel en inzicht in iemands persoonlijke kwaliteiten en leerpunten. Het rapport bevat verder concrete adviezen en tips hoe de medewerker zich verder kan ontwikkelen.

Ontwikkelassessments en potentieel-assessments door 1801

Bij 1801 weten we hoe het is om in het onderwijs te werken. We hebben verstand van de inrichting van het onderwijs en kennen alle onderwijsorganisaties en onderwijsfuncties. We kunnen je helpen met verschillende soorten assessments: van een scan op hoofdlijnen tot een diepgaand onderzoek. We hebben assessments voor leidinggevenden – potentials, startende leidinggevenden, middenmanagers en eindverantwoordelijke managers, directeuren/bestuurders –, leraren en ondersteunende medewerkers in alle onderwijssectoren. Tijdens een intakegesprek bepalen we samen met jou welk assessment het beste aansluit op jouw vraag.

Meer weten over de mogelijkheden?

We informeren je graag over onze ontwikkel- en potentieel-assessments. Vul het contactformulier in.

Dit zeggen onze klanten.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Bekijk al onze mensen

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank