Coaching

Coaching

primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo

Als schoolleider of bestuurder werk je in een dynamisch speelveld en kijkt iedereen de hele dag naar jou. Maar soms weet jij ook niet: waarom de samenwerking in je team niet lekker loopt, welke stijl van leidinggeven werkt, hoe je ziekte-uitval bij onderwijzend personeel (OP) en onderwijs ondersteunend personeel (OOP) kunt voorkomen, en wat je in het kader van (de wet) goed werkgeverschap moet doen om die ene collega te begeleiden die moeite heeft met zijn rol.

Wanneer coaching in het onderwijs?

Coaching is een manier om mensen, teams en organisaties vooruit te helpen. Coaching in het onderwijs wordt ingezet om allerlei vragen te beantwoorden. Misschien heb je als schoolleider of bestuurder begeleiding nodig bij vraagstukken over strategie, leidinggeven en het versterken van je positie en persoonlijk functioneren (executive coaching). Of wil je stilstaan bij vragen over je carrière, werk en gezondheid (loopbaancoaching). Coaching wordt ook vaak ingezet voor teams die hun onderlinge samenwerking willen verbeteren of teamdoelen willen realiseren (teamcoaching). Als schoolleider of bestuurder kun je coaching ook inzetten om medewerkers te helpen bij hun re-integratietraject of (nog beter!) om ziekte-uitval, bijvoorbeeld door stress, te voorkomen.

Coaching door 1801

Zoveel mensen, zoveel wensen. Elke coach en coachee/gecoachte is uniek en geen vraag is hetzelfde. Daarom biedt 1801 coaching in het onderwijs op maat. Je kunt ons inschakelen voor (een combinatie van):

  • Coaching-on-the-job: we kijken over jouw schouder mee en geven je concrete feedback
  • Video interactie begeleiding (VIB): door videobeelden terug te kijken, word je gecoacht op jouw manier van handelen en communiceren
  • Wandelcoaching: deze vorm van coaching zet je letterlijk en figuurlijk (weer) in beweging!
  • Coachingsgesprekken: intervisie, individuele gesprekken of in gesprek met het hele team

De ervaren coaches van 1801 hebben vaak zelf een onderwijsachtergrond. Dat praat gemakkelijk en helpt bij de cruciale ‘klik’. Onze coaches beschikken over een uitgebreide gereedschapskist met instrumenten die jou in je coachingstraject kunnen helpen. Denk aan neuro linguïstisch programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), time management, Management Drives en Human Dynamics. Zo werken we samen aan een oplossing met maximale en blijvende impact.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op!

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank