Digitale didactiek en blended leren

Digitale didactiek en blended leren (mbo)

mbo 
Online lesgeven en blended leren is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Maar hoe zorg je ervoor dat het digitale aanbod van jouw school succesvol wordt, is en blijft? 

Dit is geen eenvoudige opdracht, omdat het van docenten en ontwikkelaars ruime kennis van onderwijsprincipes én alle digitale mogelijkheden vraagt. De adviseurs van 1801 jeugd & onderwijsadvies weten de weg in het onderwijskundige en digitale oerwoud en helpen je bij het maken van de juiste keuzes. 

Wat is digitale didactiek en blended leren en wat levert het op? 

Het onderwijsaanbod flexibiliseert en groepen studenten stromen op verschillende momenten in het schooljaar in. Digitalisering en blended leren betekent dat je keuzes maakt over de invulling van het onderwijs; welke leerstof wordt gelijktijdig aangeboden (synchroon) en welke leerstof kunnen studenten zelfstandig verwerken (a-synchroon), wanneer zetten we online en offline interventies in. Het doel is om verschillende doelgroepen studenten te bereiken met de juiste didactiek en zo opbrengstgericht leren mogelijk te maken. 

Digitale didactiek en blended leren bij 1801 

1801 begeleidt regelmatig colleges, teams en docenten bij het (her)ontwerpen van het onderwijs en het professionaliseren van teams op het gebied van blended leren en digitale didactiek. Wij kunnen je helpen met: 

Teamscholing 

  • Digitale didactiek en begeleiding: hoe ziet een goede digitale les eruit? Onze trainers werken evidence informed met theorieën van onder anderen John Hattie en Robert Marzano, en belichten krachtige elementen van goed digitaal lesgeven en begeleiden. 
  • Ontwerpsessies: onze onderwijsadviseurs en trainers ondersteunen docenten bij het ontwerpen van goede lessen of leseenheden volgens de principes van lesson study. Samen maken we keuzes en vullen we de lessen in.  
  • Lesbezoeken: tijdens de ontwerpsessies bezoeken docenten elkaars lessen. Deze worden achteraf gezamenlijk besproken onder leiding van onze trainers. Zo komen alle deelnemers tot een optimale les. 

Leergang e-coaches 
Onze trainers geven krachtige workshops voor e-coaches. Hier gaan we in op drie thema’s: 

  • Lesgeven in een digitale omgeving: wat is hiervoor nodig en hoe begeleid je collega’s? 
  • Online begeleiding: wat zijn krachtige interventies en hoe ondersteun je collega’s hierbij? 
  • Blended ontwerpen: hoe kun je dit met een team ontwikkelen en wat is daarvoor nodig?  

Lees meer over onze Leergang digitale didactiek en blended ontwerpen (mbo)

Bij 1801 leggen we de focus op het leren van de student én de docent. Hoe vergroten we de impact op het leren? Wat vraagt dat van het mbo-onderwijs en docenten? Hoe krijg je inzicht in de voortgang? Door de professionele leerstructuur en -cultuur binnen jouw team te versterken, komen we samen tot duurzame verandering.  

Digitale didactiek

Hoe zorg je ervoor dat het digitale aanbod van jouw school succesvol wordt, is en blijft? Vul voor meer informatie het contactformulier in.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank