Veilige school programma's
Bewezen en effectieve

Veilige school programma's

Primair onderwijs 
De Wet sociale veiligheid op scholen verplicht schoolbesturen zorg te dragen voor de sociale veiligheid op hun scholen en deze elk jaar te monitoren. Welke aanpak je kiest, mag je als school zelf bepalen. 

Veilige school programma's voor sociale, psychische en fysieke veiligheid

Zijn er op jouw school die ongepast gedrag vertonen en/of zich niet veilig voelen? Bij 1801 werken gedragsspecialisten die jou goed kunnen adviseren over de beste aanpak voor de sociale veiligheid op school. We vertellen je graag welke bewezen effectieve veilige school programma’s er zijn, wat de onderlinge verschillen zijn en hoe je ze kunt inzetten binnen en buiten de school. Nadat in overleg met jou en je team de keuze is gemaakt, kan 1801 de implementatie van het veilige school programma op jouw school verzorgen. We organiseren studiedagen en trainingen, bieden individuele begeleiding en helpen bij het informeren van de ouders. Alles goed geregeld.

Je kunt bij 1801 terecht voor de implementatie van programma’s en methodieken, zoals:  

Sociale veiligheid van leerlingen en leraren boven alles 

Werk je al enige tijd met een veilige school programma en ben je toe aan vernieuwing? Dan is het verstandig om als team eerst opnieuw na te denken over vragen als: wat willen we met onze aanpak sociale veiligheid bereiken en wat past bij de filosofie van onze school? Bij 1801 helpen we je graag met het aanscherpen van je visie, het maken van een keuze voor een passend 'veilige school programma' inclusief de implementatie en de borging ervan. Waarom je dit traject met 1801 moet aangaan? Daarover kunnen we kort zijn: niets is ons te veel. Zeker als het over de sociale veiligheid van de leerlingen en leraren gaat!

Veilige School programma's

Onze gedragsspecialisten helpen je graag bij de keuze voor een aanpak die past bij jouw school. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank