selectie assessment

Selectie-assessments

primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo

Er is een vacature vrijgekomen op jouw school. Er zijn aardig wat reacties binnengekomen en verschillende sollicitanten lijken de baan goed aan te kunnen. De CV’s zien er in elk geval goed uit, maar je twijfelt… Welke kandidaat past het best in jullie team? Een selectie-assessment, uitgevoerd door 1801 jeugd & onderwijsadvies, kan helpen bij het maken van een goed onderbouwde keuze.

Wat is een selectie-assessment?

Een selectie-assessment is een krachtig hulpmiddel om er zeker van te zijn dat je de juiste beslissing neemt. Het is een goede manier om na te gaan wie er van een grote groep sollicitanten de juiste competenties, talenten en motivatie heeft om de functie, het team en de organisatie te versterken. 

Dit assessment bestaat uit verschillende onderdelen zoals vragenlijsten, psychologische testen, cognitieve capaciteitentesten, praktijksimulaties en een competentiegericht interview. Uiteindelijk zal dit resulteren in een duidelijk competentieprofiel, inzicht in persoonlijke kwaliteiten en leerpunten, een onderbouwd advies over de geschiktheid van de kandidaat voor de openstaande functie en aanbevelingen voor zijn/haar ontwikkeling. Met oog voor duurzame inzetbaarheid voorspellen we ook eventuele afbreukrisico’s zodat je te weten komt hoe je de proefperiode beter kunt faciliteren. Wil je ook weten hoe je ons rapport met de kandidaat op een effectieve manier kunt bespreken? Hiervoor besluiten we het assessment met onze ‘gouden’ tips. Op basis daarvan kun je makkelijk samen met de kandidaat een persoonlijk ontwikkelplan (POP) opstellen.

Het assessment kan plaatsvinden op één van onze locaties of online.

Selectie-assessments door 1801

1801 is een assessmentbureau voor het onderwijs. Bij ons kan je terecht voor hulp met verschillende soorten assessments: van een scan op hoofdlijnen tot een diepgaand onderzoek. Tijdens een intakegesprek bepalen we samen met jou welk assessment het beste aansluit op jouw vraag. Afhankelijk van de vraagstelling en de doelgroep wordt de inhoud van het onderwijs assessment bepaald. Verder bieden we ook nog andere assessments aan, waaronder ontwikkel-assessments en potentieel-assessments in het onderwijs.

Selectie-assessments worden vaak uitgevoerd door onafhankelijke assessmentbureaus. De kracht van de selectie-assessments van 1801 is onze focus op het onderwijs, jouw schoolorganisatie en specifieke vraag. Het onderwijs is ook onze specialisatie. We leven in alle veranderingen in het onderwijs met je mee zowel in wetgeving als in pedagogische en didactische kwesties. We hanteren de gezamenlijke ‘onderwijstaal’ en beschikken over een bredere expertise op HR-gebied in het onderwijs en van arbeids-en organisatie vragenstukken. Onze assessmentspsychologen zijn ook ervaren adviseurs van wiens expertise je profijt kunt hebben.

Naast een breed aanbod algemene assessment instrumenten beschikken wij over een grote verscheidenheid aan instrumenten en praktijksimulaties, die toegesneden zijn op de werksituatie in het onderwijs. Onze assessoren gaan de diepte in en kruipen echt onder de huid van de kandidaat. Zo weet jij zeker dat jouw team wordt aangevuld met een fijne, waardevolle collega die helemaal bij jullie past.

Assessmentcenter 1801 kan je helpen met verschillende soorten assessments: van een scan op hoofdlijnen tot een diepgaand onderzoek. Tijdens een intakegesprek bepalen we samen met jou welk assessment het beste aansluit op jouw vraag. Afhankelijk van de vraagstelling en de doelgroep wordt de inhoud van het onderwijsassessment bepaald.

De assessments die wij afnemen zijn:

  • Selectie-assessment voor startende schoolleider PO
  • Selectie-assessment voor startende schoolleider VO
  • Selectie-assessment voor startende schoolleider MBO
  • Selectie-assessment voor ervaren schoolleiders PO, VO, MBO, HBO
  • Selectie-assessment voor eindverantwoordelijke managers (directeuren/rectors, bestuurders)
  • Selectie-assessment leraren in alle onderwijssectoren
  • Hbo-meting / hbo-assessment voor een toelating tot de opleiding

de juiste keuze met selectie-assessments

Jij wilt toch ook dat het team wordt aangevuld met een collega die bij jullie past? Een selectie-assessment levert een duidelijk persoonlijkheidsprofiel en inzicht in kwaliteiten op. Vraag naar de mogelijkheden.

meer weten over HRM-beleid

Wil je meer weten over het vormgeven aan loopbaanontwikkeling, bieden van perspectief aan medewerkers en het inbouwen hiervan in jouw HRM-beleid en functiebouwwerk?

 

Dit zeggen onze klanten.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank