selectie assessment

Selectie-assessments

primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo

Er is een vacature vrijgekomen op jouw school. Er zijn aardig wat reacties binnengekomen en verschillende sollicitanten lijken de baan goed aan te kunnen. De CV’s zien er in elk geval goed uit, maar je twijfelt… Welke kandidaat past het best in jullie team? Een selectie-assessment, uitgevoerd door 1801 jeugd & onderwijsadvies, kan helpen bij het maken van een goed onderbouwde keuze.

Wat is een selectie-assessment?

Een selectie-assessment is een instrument dat regelmatig wordt ingezet om zeker te weten dat je de juiste beslissing neemt bij een interne of externe sollicitatieprocedure. Naast het feit dat een potentieel nieuwe medewerker over de juiste papieren en werkervaring beschikt, is het minstens zo belangrijk dat hij of zij qua persoonlijkheid (talenten en competenties) en motivatie past bij de functie, het team en de organisatie. Een selectie-assessment bestaat doorgaans uit persoonlijkheidsvragenlijsten, interviews, motivatietesten, capaciteiten- en intelligentietesten. Het resultaat is een duidelijk persoonlijkheidsprofiel, inzicht in persoonlijke kwaliteiten en leerpunten en een onderbouwd advies over de geschiktheid van de persoon voor de openstaande functie.

Selectie-assessments door 1801

Selectie-assessments worden vaak uitgevoerd door onafhankelijke assessmentbureaus. De kracht van de selectie-assessments van 1801 is onze focus op het onderwijs, jouw schoolorganisatie en specifieke vraag. Naast een breed aanbod algemene assessment instrumenten beschikken wij over een grote verscheidenheid aan instrumenten en praktijksimulaties, die toegesneden zijn op de werksituatie in het onderwijs. Onze assessoren gaan de diepte in en kruipen echt onder de huid van de kandidaat. Zo weet jij zeker dat jouw team wordt aangevuld met een fijne, waardevolle collega die helemaal bij jullie past.

Assessmentcenter 1801 kan je helpen met verschillende soorten assessments: van een scan op hoofdlijnen tot een diepgaand onderzoek. Tijdens een intakegesprek bepalen we samen met jou welk assessment het beste aansluit op jouw vraag. Afhankelijk van de vraagstelling en de doelgroep wordt de inhoud van het onderwijsassessment bepaald.

De assessments die wij afnemen zijn:

  • Selectie-assessment voor startende schoolleider PO
  • Selectie-assessment voor startende schoolleider VO
  • Selectie-assessment voor startende schoolleider MBO
  • Selectie-assessment voor ervaren schoolleiders PO, VO, MBO, HBO
  • Selectie-assessment voor eindverantwoordelijke managers (directeuren/rectors, bestuurders)
  • Selectie-assessment leraren in alle onderwijssectoren.

de juiste keuze met selectie-assessments

Jij wilt toch ook dat het team wordt aangevuld met een collega die bij jullie past? Een selectie-assessment levert een duidelijk persoonlijkheidsprofiel en inzicht in kwaliteiten op. Vraag naar de mogelijkheden.

Dit zeggen onze klanten.

Meer lezen?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, blogs, spreekbeurtpakketten en nog veel meer.

Naar de Kennisbank